by webmaster

Share

Share

Oldeholtpade – Provincie Friesland zet een nieuwe stap ter verbetering van de verkeersveiligheid. Het betreft de N351 van Oosterwolde tot Urk door drie provincies en de beide Stellingwerven. Dit voorjaar start de provincie op het stuk tussen Oosterwolde en Wolvega met werkzaamheden. Zo worden kruispunten veiliger en de autoweg krijgt een nieuwe laag asfalt.

Als eerste wordt het kruispunt in de N351 ter hoogte van Oldeholtpade omgebouwd tot een zogenaamde ovonde. De ontsluiting vanaf de provinciale weg naar Oldeholtpade en De Hoeve is volgens de provincie onveilig. Daarom kiest de provincie voor een ovonde; een gelijkvloerse kruising in de vorm van een ovale rotonde. De werkzaamheden zijn bijna afgerond

Ovonde

“Men plaatst een ovonde op plaatsen waarbij belangrijke wegen elkaar net niet kruisen en waar een normale rotonde een te groot oppervlak inneemt. Zo kan het verkeer van de zijwegen veiliger oprijden. Het verkeer op de ovonde heeft voorrang, waardoor de snelheid voor het doorgaand verkeer eruit gaat”, aldus de provincie.

Aannemer Schagen Infra BV voert de werkzaamheden uit voor de provincie Fryslân.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]