Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

Vanaf het allereerste jaar heeft zij gecollecteerd in haar eigen straat, de Stellingenweg. Een route met ook veel zijpaadjes alles met elkaar wel zo’n vier kilometer. De mensen gaven hier gul, veel meer per huishouden dan het landelijk gemiddelde. Tijdens het Corona-tijdperk is er een paar keer geen collecte gehouden. In al die andere jaren was Ria Lantinga ieder jaar van de partij, waarbij haar echtgenoot Sipke haar soms ondersteunde door ook een deel van de lange route voor zijn rekening te nemen. Onlangs is het echtpaar Lantinga verhuisd naar Wolvega, maar dat was voor Ria geen beletsel om ook de afgelopen week met de collectebus op pad te gaan in haar vroegere woonplaats. Dit was de 40ste keer dat zij dit deed en ter gelegenheid hiervan kreeg zij hiervoor door de huidige coördinator, Jan de Boer, een speciale speld overhandigd, eerder kreeg ze al een bos bloemen.

Foto: Lenus van der Broek

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]

  • Meld je aan voor de gratis webinar over warmtepompen Een goede ventilatie is essentieel, vooral in goed geïsoleerde woningen waar warmte wordt vastgehouden. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis in de zomer toch aangenaam koel blijft? Deze vraag staat centraal tijdens het webinar over Ventileren en Koelen op 16 mei (19.30 uur). Dit […]