by webmaster

Share

Share

Oldeholtpade – In Oldeholtpade wordt café De Rustende Jager aan de Hoofdweg uitgebouwd tot zalencentrum.

Ook het kerkelijk centrum voor de naastgelegen kerk wordt hier gevestigd. Voor dit bouwplan is al een omgevingsvergunning verleend. Als onderdeel van het totaalplan moet nu nog worden voorzien in goede parkeerplaatsen en in een nieuw bijgebouw bij het zalencentrum. Het bijgebouw is vooral bedoeld voor opslag van spullen voor in de zaal en tuinmeubilair.

Door de nieuwbouw van het bijgebouw, worden de oude containers die nog in de bosschages achter de kerk staan nutteloos. Deze zullen dan ook worden verwijderd. Het grootste voordeel van het plan is dat het een oplossing biedt voor het parkeren langs de dorpsstraat. Het is tijdens kerkdiensten soms erg druk en onoverzichtelijk door de langs de straat geparkeerde auto’s. Het parkeerterrein dat nu achter de kerk wordt gevraagd, zorgt ervoor dat parkeren langs de straat in principe niet meer nodig zal zijn.

Op 19 mei is er een Open Dag.

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]