by webmaster

Share

Share

Oldeholtpade – In Oldeholtpade wordt café De Rustende Jager aan de Hoofdweg uitgebouwd tot zalencentrum.

Ook het kerkelijk centrum voor de naastgelegen kerk wordt hier gevestigd. Voor dit bouwplan is al een omgevingsvergunning verleend. Als onderdeel van het totaalplan moet nu nog worden voorzien in goede parkeerplaatsen en in een nieuw bijgebouw bij het zalencentrum. Het bijgebouw is vooral bedoeld voor opslag van spullen voor in de zaal en tuinmeubilair.

Door de nieuwbouw van het bijgebouw, worden de oude containers die nog in de bosschages achter de kerk staan nutteloos. Deze zullen dan ook worden verwijderd. Het grootste voordeel van het plan is dat het een oplossing biedt voor het parkeren langs de dorpsstraat. Het is tijdens kerkdiensten soms erg druk en onoverzichtelijk door de langs de straat geparkeerde auto’s. Het parkeerterrein dat nu achter de kerk wordt gevraagd, zorgt ervoor dat parkeren langs de straat in principe niet meer nodig zal zijn.

Op 19 mei is er een Open Dag.

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]