Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar.

Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het deelnameveld weer goed gevuld. Naast de officiële schaakwedstrijden konden de kinderen zich ook vermaken met vrij schaken en bijvoorbeeld een kijkje nemen in de ‘schaakwinkel’. Wethouder Roelof Theun Hoen van Weststellingwerf gaf het startsein. De prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van Weststellingwerf André van de Nadort.

Uitslagen 1e vijf die mee mogen doen aan het Friese Kampioenschap:

  1. De Striepe, Oldeholtpade
  2. Tuindorpschool 1, Wolvega
  3. Dorpsschool 1 Wolvega
  4. De Akker, Oosterwolde
  5. Tjongeling 3, Oldeberkoop

FOTO Lenus van der Broek

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]

  • OLDEHOLTPADE De kantine van Korfbalvereniging SCO heeft een upgrade gekregen met de ingebruikname van een gloednieuw tv-scherm, dankzij de sponsoring van Expert Wolvega. Het scherm zal niet alleen dienen voor het delen van clubinformatie, maar biedt ook de mogelijkheid voor presentaties, waardoor een verrijkende ervaring voor de leden ontstaat. De officiële ondertekening van de sponsorovereenkomst […]