Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar.

Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het deelnameveld weer goed gevuld. Naast de officiële schaakwedstrijden konden de kinderen zich ook vermaken met vrij schaken en bijvoorbeeld een kijkje nemen in de ‘schaakwinkel’. Wethouder Roelof Theun Hoen van Weststellingwerf gaf het startsein. De prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van Weststellingwerf André van de Nadort.

Uitslagen 1e vijf die mee mogen doen aan het Friese Kampioenschap:

  1. De Striepe, Oldeholtpade
  2. Tuindorpschool 1, Wolvega
  3. Dorpsschool 1 Wolvega
  4. De Akker, Oosterwolde
  5. Tjongeling 3, Oldeberkoop

FOTO Lenus van der Broek

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]