Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Op vrijdagmorgen kwam De Speelgoedbank Heerenveen en omgeving een cheque in ontvangst nemen op obs de Striepe uit Oldeholtpade. Tijdens Sint-Maarten loop hebben de kinderen niet alleen snoep verzameld maar ook hadden zij een collectebus en QR-code bij zich.

Hiermee hebben de leerlingen van groep 7 en 8 een bedrag 450 euro binnengehaald. De cheque werd door de leerlingen Dante en Lian uitgereikt aan Anna Petra van der Wal, oprichter en voorzitter van de Stichting Speelgoedbank Heerenveen. Zij gaf in de klas tekst en uitleg over de werkzaamheden. Op het eind van het jaar worden honderden cadeautjes ingepakt. De leerlingen bepalen zelf naar welke goede doel het bedrag gaat. Eventueel kunnen ook gezinnen uit Weststellingwerf gebruik maken van de Speelgoedbank Heerenveen.

(Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]