Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Het nieuwe boek ‘Het complete werk’ over kunstschilder Anton Verhey (85) in Oldeholtpade verschenen. ”Anton Verhey is een unieke kunstenaar in het Nederlandse schilderlandschap. In zijn lange kunstenaarsloopban schilderde hij een indrukwekkend oeuvre bijeen”, aldus schrijver Perry Pierik.  Deze werken staan met beschrijving in het boek.

Sinds 1980 specialiseert Anton Verhey zich in het schilderen van onderwerpen uit de Friese geschiedenis. Na een bezoek aan Waterloo werden de veldslagen van Napoleon zijn onderwerp. Onderwerpen uit de militaire geschiedenis, vanaf de Romeinen tot de Tweede Wereldoorlog, vereeuwigde hij ook op het doek. Veel van zijn werk hangt in het museum Nederlandse Cavalerie in Amersfoort of bij particulieren aan de wand. Er zijn exposities geweest in Slot Loevestein, kasteel Radboud, Cavaleriemuseum, maar ook in de bibliotheek Wolvega eind 2019. Verder hangen werken in het gemeentehuis in Wolvega.

Het boek is geschreven door Perry Pierik en uitgegeven door Uitgeverij Aspekt en is in de boekwinkel in hardcover en paperback uitvoering te verkrijgen.

Foto: expositie eind 2019 in de bibliotheek in Wolvega (Foto’s: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]