Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening van het rundvee en paardenbedrijf Linderund van Marco de Bruijn op het voormalig paardenpension van Klaas en Alie Kraan aan de Stellingenweg 14 in Oldeholtpade.  Het Linderund staat in het teken van duurzaam en diervriendelijk rundvlees produceren. Op het bedrijf is ruimte voor 50 runderen en 15 paarden.

De dieren worden geboren op de lokale melkveebedrijven van Henk Brand, Albert Boek en Frans Smink. Wanneer de kalfjes 3 maanden zijn verhuizen ze naar de Stellingenweg waar ze in groepjes van 4 in stro gehuisvest worden. Zomers lopen ze lekker buiten It Fryske Gea weidegebied in de Lindevallei bij Johan Scheltinga. Het idee van Linderund is om een goed en duurzaam alternatief te bieden ten opzichte van vlees uit de bio-industrie. Het is ontstaan samen met slager Marten Hoeksma, die hier eveneens al jaren naar op zoek was. Inmiddels wordt Linderund ook al verkocht bij keurslager Zijlstra in Sneek en Heerenveen. Ruim 120 mensen konden afgelopen zaterdag onder het genot van een drankje genieten van heerlijk Linderundvlees van de barbecue, waarmee het bedrijf van De Bruijn nu officieel geopend is.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]