Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening van het rundvee en paardenbedrijf Linderund van Marco de Bruijn op het voormalig paardenpension van Klaas en Alie Kraan aan de Stellingenweg 14 in Oldeholtpade.  Het Linderund staat in het teken van duurzaam en diervriendelijk rundvlees produceren. Op het bedrijf is ruimte voor 50 runderen en 15 paarden.

De dieren worden geboren op de lokale melkveebedrijven van Henk Brand, Albert Boek en Frans Smink. Wanneer de kalfjes 3 maanden zijn verhuizen ze naar de Stellingenweg waar ze in groepjes van 4 in stro gehuisvest worden. Zomers lopen ze lekker buiten It Fryske Gea weidegebied in de Lindevallei bij Johan Scheltinga. Het idee van Linderund is om een goed en duurzaam alternatief te bieden ten opzichte van vlees uit de bio-industrie. Het is ontstaan samen met slager Marten Hoeksma, die hier eveneens al jaren naar op zoek was. Inmiddels wordt Linderund ook al verkocht bij keurslager Zijlstra in Sneek en Heerenveen. Ruim 120 mensen konden afgelopen zaterdag onder het genot van een drankje genieten van heerlijk Linderundvlees van de barbecue, waarmee het bedrijf van De Bruijn nu officieel geopend is.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]