Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Op vrijdagmiddag was de uitreiking van het Groene Lintje 2023 door Gertrud van Leeuwen van GroenLinks op de boerderij van Menno Nijenhuis in Ter Idzard, winnaar van vorig jaar namens Agrarisch Natuurbeheer Elan Zuid – Oost Friesland. De bezoekers kregen daar ook een rondleiding.

GroenLinks Weststellingwerf reikte in het kader van Wereld Milieu Dag het lintje voor de 12de keer uit. Dit is een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu. GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en geeft graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden.

De jury, waarin ook de winnaar van vorig jaar, koos uit de aanmeldingen drie genomineerden die het verdienen om extra in het zonnetje gezet te worden. De genomineerden zijn: Jamkeuken in Munnekeburen van Jetty en Flip Boer, Miniatuur Natuurgebied in Oldeholtpade van Ruurd Jelle van der Leij en Juffer-in-het-Groen Natuurlijke Tuinen in Boijl van tuin & landschapsarchitect Anne Marie Groen Broer.

Winnaar werd het Miniatuur Natuurgebied van Ruurd Jelle van der Leij in Oldeholtpade. Ruurd Jelle van der Leij toverde een stuk weiland in een half jaar tijd om tot een natuurparadijs. Binnen de kortste keren zaten er de meest bijzondere soorten ”Het is wel wonderlijk hoe beesten zo’n klein gebiedje vinden”, aldus Ruurd Jelle van der Leij.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]