Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Op vrijdagmiddag was de uitreiking van het Groene Lintje 2023 door Gertrud van Leeuwen van GroenLinks op de boerderij van Menno Nijenhuis in Ter Idzard, winnaar van vorig jaar namens Agrarisch Natuurbeheer Elan Zuid – Oost Friesland. De bezoekers kregen daar ook een rondleiding.

GroenLinks Weststellingwerf reikte in het kader van Wereld Milieu Dag het lintje voor de 12de keer uit. Dit is een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu. GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en geeft graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden.

De jury, waarin ook de winnaar van vorig jaar, koos uit de aanmeldingen drie genomineerden die het verdienen om extra in het zonnetje gezet te worden. De genomineerden zijn: Jamkeuken in Munnekeburen van Jetty en Flip Boer, Miniatuur Natuurgebied in Oldeholtpade van Ruurd Jelle van der Leij en Juffer-in-het-Groen Natuurlijke Tuinen in Boijl van tuin & landschapsarchitect Anne Marie Groen Broer.

Winnaar werd het Miniatuur Natuurgebied van Ruurd Jelle van der Leij in Oldeholtpade. Ruurd Jelle van der Leij toverde een stuk weiland in een half jaar tijd om tot een natuurparadijs. Binnen de kortste keren zaten er de meest bijzondere soorten ”Het is wel wonderlijk hoe beesten zo’n klein gebiedje vinden”, aldus Ruurd Jelle van der Leij.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]