Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade – De Fokvereniging ‘Het Friese Paard Wolvega e.o.” organiseerde zaterdag 28 augustus in Oldeholtpade een fokdag voor Friese paarden, enters, twenters en veulens.

Door de jury werden totaal 149 Friezen gekeurd. ’s Morgens waren de keuringen en op het middagprogramma stonden de kampioenskeuringen. Vooraf werden de fokkers van de Friese dekhengsten Murk de Jong en de familie Annema-Hoekstra door voorzitter Marten Pelleboer in het zonnetje gezet.

Het bestuur van de Fokvereniging was goed tevreden over de keuringen, alleen bij de driejarigen was de kwaliteit wat minder. Maar dat kwam omdat de fokkers eerder naar anderen locaties in Nederland gingen.

Algemeen kampioen werd de vierjarige Foekje Vrouwkje, vader Felle 422 en moeder Typies Vrouwkje. Deze merrie is van fokker/eigenaar J.G. van der Linden uit Terwispel. Reservekampioen werd de vierjarige Feikje fan ‘e suderleane, vader Jehannes 484 en moeder Teatske L. Dit paard is in eigendom van de familie Age Okkema uit Siegerswoude.

Volgende jaar wordt voor 70ste keer de Fokdag georganiseerd.

(Foto’s: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]