Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade – De Fokvereniging ‘Het Friese Paard Wolvega e.o.” organiseerde zaterdag 28 augustus in Oldeholtpade een fokdag voor Friese paarden, enters, twenters en veulens.

Door de jury werden totaal 149 Friezen gekeurd. ’s Morgens waren de keuringen en op het middagprogramma stonden de kampioenskeuringen. Vooraf werden de fokkers van de Friese dekhengsten Murk de Jong en de familie Annema-Hoekstra door voorzitter Marten Pelleboer in het zonnetje gezet.

Het bestuur van de Fokvereniging was goed tevreden over de keuringen, alleen bij de driejarigen was de kwaliteit wat minder. Maar dat kwam omdat de fokkers eerder naar anderen locaties in Nederland gingen.

Algemeen kampioen werd de vierjarige Foekje Vrouwkje, vader Felle 422 en moeder Typies Vrouwkje. Deze merrie is van fokker/eigenaar J.G. van der Linden uit Terwispel. Reservekampioen werd de vierjarige Feikje fan ‘e suderleane, vader Jehannes 484 en moeder Teatske L. Dit paard is in eigendom van de familie Age Okkema uit Siegerswoude.

Volgende jaar wordt voor 70ste keer de Fokdag georganiseerd.

(Foto’s: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]

  • OLDEHOLTPADE De kantine van Korfbalvereniging SCO heeft een upgrade gekregen met de ingebruikname van een gloednieuw tv-scherm, dankzij de sponsoring van Expert Wolvega. Het scherm zal niet alleen dienen voor het delen van clubinformatie, maar biedt ook de mogelijkheid voor presentaties, waardoor een verrijkende ervaring voor de leden ontstaat. De officiële ondertekening van de sponsorovereenkomst […]