Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade – Op dinsdag 24 augustus werd er weer gestart met de repetities door het Popkoor VocaLinde in Oldeholtpade. Voor het 32e seizoen o.l.v. dirigente Hinke Jelsma wat natuurlijk wel een bijzonderheid genoemd mag worden. Tegenwoordig wordt er gezongen in de grote zaal van de Rustende Jager waar voldoende afstand t.o.v. elkaar in acht kan worden genomen.

Popkoor

Met het huidige repertoire kan worden gezegd dat het koor onder de noemer van “popkoor” kan worden geplaats. Lekker zingen met herkenbare liedjes die soms in een eigen arrangement van Hinke worden uitgevoerd. De leden van VocaLinde komen dan ook niet alleen uit Oldeholtpade maar uit een ruime omtrek daarvan.  In de hoop dat de coronamaatregelen de komende maanden verder worden ingetrokken wil het koor dit seizoen ook weer werken aan een eigen verzorgd kerstconcert. Voorlopig is daarvoor vrijdag 17 december al gereserveerd in de naastgelegen kerk van Oldeholtpade.

Nieuwe leden welkom

Met de ruim anderhalf jaar waarin er niet gezongen kon worden zijn er ook een aantal leden afgehaakt. Daardoor is het weer een uitdaging om te proberen met gewenste nieuwe aanwas dit nieuwe seizoen in te gaan. Daarom kan iedereen die kennis wil maken geheel vrijblijvend binnenstappen op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur via de ingang van het Kerkelijk Centrum Ter Holten in Oldeholtpade om een aantal weken zonder verplichting meezingen. Zoals bij zoveel koren zijn juist mannenstemmen van harte welkom maar ook is er ruimte voor alle andere stemgroepen. We repeteren de liedjes gezamenlijk in zodat je je al snel thuis zult voelen in het koor.

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]