Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Een aantal vrijwilligers onder leiding van de natuurkenner Freddie de Vries hebben op het evenemententerrein van Plaatselijk Belang in Oldeholtpade een ‘vlindertuun’ aangelegd.

Niet alleen voor de vlinders, maar ook voor de bijen en de zaadjes voor de vogels. De vrijwilligers die hebben meegeholpen bij het inzaaien en harken, kwamen zaterdagmiddag even bijeen om het resultaat van de vlindertuun te bewonderen en op te proosten. In een klein deel van de tuin staan zonnebloemen van de leerlingen van OBS De Striepe.

Freddie de Vries, die alle sponsors bedankte, had voor deze gelegenheid een Stellingwarfs gedichtje gemaakt:

 

De Vlindertuun

 

Op zaoterdag 1 mei, de dag van de arbeid,

Wodden d’r op et evenemententerrein duzenden zaodties zi’jd,

Sjouke Bakker, as de messias, zi’jde uut de losse pols mit groot gemak,

En zien 12 dicipelen harkten alles slicht en vlak,

Now is et uutbundig an et bluien en de bijen die zoemen,

Ja, et is een pracht gezicht mit al die kleurende bloemen.

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]