Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Een aantal vrijwilligers onder leiding van de natuurkenner Freddie de Vries hebben op het evenemententerrein van Plaatselijk Belang in Oldeholtpade een ‘vlindertuun’ aangelegd.

Niet alleen voor de vlinders, maar ook voor de bijen en de zaadjes voor de vogels. De vrijwilligers die hebben meegeholpen bij het inzaaien en harken, kwamen zaterdagmiddag even bijeen om het resultaat van de vlindertuun te bewonderen en op te proosten. In een klein deel van de tuin staan zonnebloemen van de leerlingen van OBS De Striepe.

Freddie de Vries, die alle sponsors bedankte, had voor deze gelegenheid een Stellingwarfs gedichtje gemaakt:

 

De Vlindertuun

 

Op zaoterdag 1 mei, de dag van de arbeid,

Wodden d’r op et evenemententerrein duzenden zaodties zi’jd,

Sjouke Bakker, as de messias, zi’jde uut de losse pols mit groot gemak,

En zien 12 dicipelen harkten alles slicht en vlak,

Now is et uutbundig an et bluien en de bijen die zoemen,

Ja, et is een pracht gezicht mit al die kleurende bloemen.

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]