Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Wessel de Vries, oud-bestuurslid van de Brassband Euphonia organiseert huisconcerten met zijn band, Them Dirty Dimes.

De leden van de band hebben vorig jaar een album kunnen opnemen met steun van ruim 100 crowdfunders. Een mooie invulling van de corona-tijd. Deze funders kregen bij hun aankoop tickets voor een releaseshow maar deze is door de coronacrisis al drie keer uitgesteld. Toen bedachten zij een huis-aan-huis album tour.

De band geeft bij elke crowdfunder een mini concertje voor de voordeur. Zo bellen ze bij 103 adressen van Marum tot Madrid aan, spelen vier akoestische liedjes en vertrekken weer naar de volgende en dit alles corona-proof. De zaterdagmiddag was voor Wessel de Vries speciaal, want de band speelde bij het ouderlijk huis in Oldeholtpade. Ook werd gespeeld in Wolvega en De Hoeve. De band bestaat uit: Gijs de Groot (zang/gitaar), Johan Stolk (gitaar/banjo/zang), Joas Zuur (trompet/zang), Anne de Vries (contrabas) en Wessel de Vries (drums/percussie). Wessel de Vries is nu slagwerker en voorzitter van Solibrass in Leeuwarden.

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]