Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade – Plaatselijk Belang Oldeholtpade werkt voortdurend aan het groene karakter van het dorp. Onlangs is de uitstraling van de Hoofdweg opgepakt door 40 lantaarnpalen te voorzien van 80 bloembakken.

Wethouder Mariska Rikkers hielp  Plaatselijk Belang en reikte het eerste exemplaar uit aan Truus Westenbroek.. De bloembakken worden mogelijk gemaakt door het dorpenfonds van de gemeente Weststellingwerf, subsidie van de provincie Fryslân en een donatie van het Bercoop Fonds.

De bloembakken worden zoveel mogelijk onderhouden door aanwonenden. ‘‘We verwachten dat de sociale contacten worden vergroot door de bloembakken gezamenlijk te onderhouden’’, vertelt Wanda Buist van Plaatselijk Belang Oldeholtpade.  Naast het sociale aspect, trekken de vele bloeiende planten in de zomer ook veel insecten aan. Hiermee levert het dorp een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, de vlinder- en de bijenstand. Om de planten water te geven is een speciale gieter ontworpen door een inwoner uit Noordwolde en die werd met succes door Wanda Buist in gebruik genomen.

Vergroenen

Oldeholtpade is al jaren bezig met het vergroenen van het dorp. Niet voor niets werd Oldeholtpade in 2016 uitgeroepen tot “het mooiste dorp van Fryslân”. De initiatieven van Plaatselijk Belang dragen daaraan bij: wekelijks is een groenploeg bezig om onderhoudswerk uit te voeren aan o.a. ‘Dominee’s Hoeke’ en de camping. Daarnaast heeft het dorp enkele mooie tuinen die geregeld worden opgesteld voor bezoekers. Oldeholtpade zet zich met de bloembakken en vele andere projecten in voor een gezonde, duurzame en biodiverse leefomgeving.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]

  • Meld je aan voor de gratis webinar over warmtepompen Een goede ventilatie is essentieel, vooral in goed geïsoleerde woningen waar warmte wordt vastgehouden. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis in de zomer toch aangenaam koel blijft? Deze vraag staat centraal tijdens het webinar over Ventileren en Koelen op 16 mei (19.30 uur). Dit […]

  • Meld je aan voor de gratis webinar over warmtepompen Vorige webinar gemist? Meld je aan voor de nieuwe webinar over energiezuinig en comfortabel wonen op 18 april om 19:30 uur. Let op! Dit is de laatste webinar over dit onderwerp. Een deskundige energieadviseur deelt tijdens dit webinar alles over energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Ook […]