Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade – Plaatselijk Belang Oldeholtpade werkt voortdurend aan het groene karakter van het dorp. Onlangs is de uitstraling van de Hoofdweg opgepakt door 40 lantaarnpalen te voorzien van 80 bloembakken.

Wethouder Mariska Rikkers hielp  Plaatselijk Belang en reikte het eerste exemplaar uit aan Truus Westenbroek.. De bloembakken worden mogelijk gemaakt door het dorpenfonds van de gemeente Weststellingwerf, subsidie van de provincie Fryslân en een donatie van het Bercoop Fonds.

De bloembakken worden zoveel mogelijk onderhouden door aanwonenden. ‘‘We verwachten dat de sociale contacten worden vergroot door de bloembakken gezamenlijk te onderhouden’’, vertelt Wanda Buist van Plaatselijk Belang Oldeholtpade.  Naast het sociale aspect, trekken de vele bloeiende planten in de zomer ook veel insecten aan. Hiermee levert het dorp een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, de vlinder- en de bijenstand. Om de planten water te geven is een speciale gieter ontworpen door een inwoner uit Noordwolde en die werd met succes door Wanda Buist in gebruik genomen.

Vergroenen

Oldeholtpade is al jaren bezig met het vergroenen van het dorp. Niet voor niets werd Oldeholtpade in 2016 uitgeroepen tot “het mooiste dorp van Fryslân”. De initiatieven van Plaatselijk Belang dragen daaraan bij: wekelijks is een groenploeg bezig om onderhoudswerk uit te voeren aan o.a. ‘Dominee’s Hoeke’ en de camping. Daarnaast heeft het dorp enkele mooie tuinen die geregeld worden opgesteld voor bezoekers. Oldeholtpade zet zich met de bloembakken en vele andere projecten in voor een gezonde, duurzame en biodiverse leefomgeving.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]