Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Ambacht Noordwolde is een erkend leerbedrijf en professionele aanbieder van diensten op het gebied van re-integratie. Bij Ambacht Noordwolde kun je het oude ambacht van rietvlechten leren.

Het project Ambacht Noordwolde is in november 2018 gestart om het dorp Noordwolde op de kaart te zetten door het oude ambacht van rietvlechten terug te brengen in de gemeente en om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen door vakmanschap en het oude ambacht te stimuleren. Dit doen we samen met de gemeente, het Nationaal Vlechtmuseum en met vrijwilligers woonachtig in de regio.

Ambacht Noordwolde leidt ook vrijwilligers op om het vlechten te leren. In februari 2019 is de Stichting Ambacht Noordwolde opgericht. De Stichting is nog op zoek naar een bestuurslid voor de functie van secretaris.

Meer informatie kun je lezen in de folder.

 

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]