Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Ambacht Noordwolde is een erkend leerbedrijf en professionele aanbieder van diensten op het gebied van re-integratie. Bij Ambacht Noordwolde kun je het oude ambacht van rietvlechten leren.

Het project Ambacht Noordwolde is in november 2018 gestart om het dorp Noordwolde op de kaart te zetten door het oude ambacht van rietvlechten terug te brengen in de gemeente en om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen door vakmanschap en het oude ambacht te stimuleren. Dit doen we samen met de gemeente, het Nationaal Vlechtmuseum en met vrijwilligers woonachtig in de regio.

Ambacht Noordwolde leidt ook vrijwilligers op om het vlechten te leren. In februari 2019 is de Stichting Ambacht Noordwolde opgericht. De Stichting is nog op zoek naar een bestuurslid voor de functie van secretaris.

Meer informatie kun je lezen in de folder.

 

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]