Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade – De torenspits die op de kerk in Vinkega wordt geplaatst wordt gerestaureerd en aangepast bij Bouwbedrijf Kemper in Oldeholtpade.

De torenspits is achtkantig, maar wordt met een vierkant onderstel (rokje) aangepast. Volgens Wim Kemper is het de bedoeling dat de toren eind dit jaar op de kerk in Vinkega wordt geplaatst. De kerk heeft de bestemming van een multifunctionele accommodatie.

Bij Aannemingsbedrijf Holleman & Zonen Santpoort b.v. in Velserbroek lag een toren op het terrein. De toren komt van het katholieke mannenziekenhuis Joannes de Deo in Haarlem. Dat pand werd eind jaren 70 door een kraakactie gered van sloop. Het karakteristieke hoofdgebouw uit 1889 is zes jaar geleden volledig in oude glorie hersteld en geschikt gemaakt voor bewoning door senioren. Maar de toren verdween naar het terrein van de aannemer. Waarom ze toren bewaard hadden, wist het bedrijf tot voor kort eigenlijk ook niet, maar nu dus wel.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]