Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade – De torenspits die op de kerk in Vinkega wordt geplaatst wordt gerestaureerd en aangepast bij Bouwbedrijf Kemper in Oldeholtpade.

De torenspits is achtkantig, maar wordt met een vierkant onderstel (rokje) aangepast. Volgens Wim Kemper is het de bedoeling dat de toren eind dit jaar op de kerk in Vinkega wordt geplaatst. De kerk heeft de bestemming van een multifunctionele accommodatie.

Bij Aannemingsbedrijf Holleman & Zonen Santpoort b.v. in Velserbroek lag een toren op het terrein. De toren komt van het katholieke mannenziekenhuis Joannes de Deo in Haarlem. Dat pand werd eind jaren 70 door een kraakactie gered van sloop. Het karakteristieke hoofdgebouw uit 1889 is zes jaar geleden volledig in oude glorie hersteld en geschikt gemaakt voor bewoning door senioren. Maar de toren verdween naar het terrein van de aannemer. Waarom ze toren bewaard hadden, wist het bedrijf tot voor kort eigenlijk ook niet, maar nu dus wel.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]