Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade/Wolvega – Op woensdagmiddag werd een groot aantal winkeliers in Wolvega verrast door Sophie Bos (12) en Floor Schnoor (11), die met een camera in hun winkel stonden. De twee tieners uit Oldeholtpade hebben sinds kort hun eigen YouTube kanaal ‘GIRLSSS’ en maken leuke filmpjes om zoveel mogelijk volgers te krijgen.

Omdat ze graag het dorp ingaan om winkels te bezoeken, en omdat winkeliers het momenteel door de coronacrisis zwaar hebben, kwamen ze op het idee om een promofilmpje te maken voor en over de winkels in Wolvega. ‘Hiermee willen we laten zien dat shoppen in echte winkels veel leuker is dan via het internet,’ aldus Floor en Sophie. ‘En juist in deze bijzondere coronatijd vragen we alle inwoners van Wolvega en omgeving om zoveel mogelijk lokaal te kopen bij onze eigen winkeliers. Daarmee helpt u de lokale winkeliers en het is veel leuker en gezelliger om bijvoorbeeld kleren in het echt te passen en te voelen dan te kopen via een plaatje op internet.’ De reacties die de meiden kregen van de winkeliers waren allemaal positief. Zij konden de onverwachte steun wel waarderen en beloofden het filmpje te liken en te delen. Op de foto staan Sophie en Floor met Margriet Toornstra, eigenaresse van ‘Huus zeuven,’ waar mooie decoratie spullen en handgemaakte houten meubelen worden verkocht.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]