Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade/Wolvega – Op woensdagmiddag werd een groot aantal winkeliers in Wolvega verrast door Sophie Bos (12) en Floor Schnoor (11), die met een camera in hun winkel stonden. De twee tieners uit Oldeholtpade hebben sinds kort hun eigen YouTube kanaal ‘GIRLSSS’ en maken leuke filmpjes om zoveel mogelijk volgers te krijgen.

Omdat ze graag het dorp ingaan om winkels te bezoeken, en omdat winkeliers het momenteel door de coronacrisis zwaar hebben, kwamen ze op het idee om een promofilmpje te maken voor en over de winkels in Wolvega. ‘Hiermee willen we laten zien dat shoppen in echte winkels veel leuker is dan via het internet,’ aldus Floor en Sophie. ‘En juist in deze bijzondere coronatijd vragen we alle inwoners van Wolvega en omgeving om zoveel mogelijk lokaal te kopen bij onze eigen winkeliers. Daarmee helpt u de lokale winkeliers en het is veel leuker en gezelliger om bijvoorbeeld kleren in het echt te passen en te voelen dan te kopen via een plaatje op internet.’ De reacties die de meiden kregen van de winkeliers waren allemaal positief. Zij konden de onverwachte steun wel waarderen en beloofden het filmpje te liken en te delen. Op de foto staan Sophie en Floor met Margriet Toornstra, eigenaresse van ‘Huus zeuven,’ waar mooie decoratie spullen en handgemaakte houten meubelen worden verkocht.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]