Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

De gemeente Weststellingwerf begint binnenkort met de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups (EPR). Zij doen dit op een biologische en natuurvriendelijke manier. Niet schadelijk voor mens, dier en natuur. Natuurlijk houdt d gemeente rekening met plekken waar veel nestkastjes zijn opgehangen, maar er zal hier en daar overlap zijn. De gemeente hoopt dat door de vele nestkastjes en de natuurlijkvriendelijkere inrichting van erven en openbare ruimte het aantal natuurlijke vijanden van de EPR toeneemt en de extra bestrijding op termijn niet meer nodig is.

De werkzaamheden vinden plaats in de avonduren me behulp van tractoren i.c.m het nodige lawaai en zwaailichten. Dit kan vragen oproepen bij bewoners, juist in deze tijd.  Vandaar dat we ook via deze weg de inwoners er op attenderen. In de link naar het artikel staat een tabel en een kaart van de locaties waar de gemeente aan de slag gaat:

https://www.weststellingwerf.nl/home/actueel-in-weststellingwerf_3719/item/gemeente-pakt-eikenprocessierups-aan_48457.html

Meer nieuws

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]

  • OLDEHOLTPADE De kantine van Korfbalvereniging SCO heeft een upgrade gekregen met de ingebruikname van een gloednieuw tv-scherm, dankzij de sponsoring van Expert Wolvega. Het scherm zal niet alleen dienen voor het delen van clubinformatie, maar biedt ook de mogelijkheid voor presentaties, waardoor een verrijkende ervaring voor de leden ontstaat. De officiële ondertekening van de sponsorovereenkomst […]