Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

De gemeente Weststellingwerf begint binnenkort met de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups (EPR). Zij doen dit op een biologische en natuurvriendelijke manier. Niet schadelijk voor mens, dier en natuur. Natuurlijk houdt d gemeente rekening met plekken waar veel nestkastjes zijn opgehangen, maar er zal hier en daar overlap zijn. De gemeente hoopt dat door de vele nestkastjes en de natuurlijkvriendelijkere inrichting van erven en openbare ruimte het aantal natuurlijke vijanden van de EPR toeneemt en de extra bestrijding op termijn niet meer nodig is.

De werkzaamheden vinden plaats in de avonduren me behulp van tractoren i.c.m het nodige lawaai en zwaailichten. Dit kan vragen oproepen bij bewoners, juist in deze tijd.  Vandaar dat we ook via deze weg de inwoners er op attenderen. In de link naar het artikel staat een tabel en een kaart van de locaties waar de gemeente aan de slag gaat:

https://www.weststellingwerf.nl/home/actueel-in-weststellingwerf_3719/item/gemeente-pakt-eikenprocessierups-aan_48457.html

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]