Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade – Het maken van het kunstwerk met ook natuursymbolen in de fiets- en voetgangerstunnel in Oldeholtpade is afgerond. Dit project is uitgevoerd door de graffiti-artiesten van Stichting Aerosol Art in Drachten. De graffiti-artiesten maakten samen met scholieren van obs De Striepe in Oldeholtpade vooraf een ontwerp.

Veel fietsers maken gebruik van de fietstunnel. De muren waren vaak beklad met onfrisse teksten en dat is geen visitekaartje. Inwoners van Oldeholtpade zochten zelf contact met de gemeente om hier iets aan te doen. Samen kwamen ze tot het idee om de fietstunnel te voorzien van graffiti-kunst. In andere plaatsen blijkt dat er minder vandalisme is als er een kunstwerk op de muur zit. De kinderen mochten zelf ook een kunstwerk maken en mee naar huis nemen.

(Fotos: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]