Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Leerlingen van obs De Striepe in Oldeholtpade geven fietstunnel ´De Koele´ een nieuw uiterlijk. Ze hielpen zelf mee aan een graffiti-kunstwerk dat op de muren in de tunnel kwam.

Op vrijdagmorgen startte het project met een workshop van graffiti-artiesten van stichting Aerosol Art Drachten. Wethouder Jack Jongebloed gaf vrijdagmorgen het startsein. De graffiti-artiesten maakten samen met scholieren uit Oldeholtpade al een ontwerp. Het maken van het kunstwerk met ook natuursymbolen duurt ongeveer een week.

Kunst voorkomt vandalisme

Veel fietsers maken gebruik van de fietstunnel. De muren zijn vaak beklad met onfrisse teksten en dat is geen visitekaartje. Inwoners van Oldeholtpade zochten zelf contact met de gemeente om hier iets aan te doen. Samen kwamen ze tot het idee om de fietstunnel te voorzien van graffiti-kunst. In andere plaatsen blijkt dat er minder vandalisme is als er een mooi kunstwerk op de muur zit. De kinderen mochten zelf ook een kunstwerk maken en mee naar huis nemen.

De gemeente is blij met het initiatief. Wethouder Jack Jongebloed: “Het geeft aan hoe betrokken het dorp is bij de eigen woonomgeving en dat de inwoners zich willen inzetten om hun omgeving nog mooier te maken. Met een bijdrage van 4000 euro van de gemeente, kunnen we meewerken aan deze wens van het dorp.“ Oldeholtpade heeft zelf ook nog eens 2500 euro bijeengebracht.

 

Meer nieuws

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]

  • Meld je aan voor de gratis webinar over warmtepompen Een goede ventilatie is essentieel, vooral in goed geïsoleerde woningen waar warmte wordt vastgehouden. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis in de zomer toch aangenaam koel blijft? Deze vraag staat centraal tijdens het webinar over Ventileren en Koelen op 16 mei (19.30 uur). Dit […]

  • Meld je aan voor de gratis webinar over warmtepompen Vorige webinar gemist? Meld je aan voor de nieuwe webinar over energiezuinig en comfortabel wonen op 18 april om 19:30 uur. Let op! Dit is de laatste webinar over dit onderwerp. Een deskundige energieadviseur deelt tijdens dit webinar alles over energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Ook […]