Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Leerlingen van obs De Striepe in Oldeholtpade geven fietstunnel ´De Koele´ een nieuw uiterlijk. Ze hielpen zelf mee aan een graffiti-kunstwerk dat op de muren in de tunnel kwam.

Op vrijdagmorgen startte het project met een workshop van graffiti-artiesten van stichting Aerosol Art Drachten. Wethouder Jack Jongebloed gaf vrijdagmorgen het startsein. De graffiti-artiesten maakten samen met scholieren uit Oldeholtpade al een ontwerp. Het maken van het kunstwerk met ook natuursymbolen duurt ongeveer een week.

Kunst voorkomt vandalisme

Veel fietsers maken gebruik van de fietstunnel. De muren zijn vaak beklad met onfrisse teksten en dat is geen visitekaartje. Inwoners van Oldeholtpade zochten zelf contact met de gemeente om hier iets aan te doen. Samen kwamen ze tot het idee om de fietstunnel te voorzien van graffiti-kunst. In andere plaatsen blijkt dat er minder vandalisme is als er een mooi kunstwerk op de muur zit. De kinderen mochten zelf ook een kunstwerk maken en mee naar huis nemen.

De gemeente is blij met het initiatief. Wethouder Jack Jongebloed: “Het geeft aan hoe betrokken het dorp is bij de eigen woonomgeving en dat de inwoners zich willen inzetten om hun omgeving nog mooier te maken. Met een bijdrage van 4000 euro van de gemeente, kunnen we meewerken aan deze wens van het dorp.“ Oldeholtpade heeft zelf ook nog eens 2500 euro bijeengebracht.

 

Meer nieuws

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]

  • OLDEHOLTPADE De kantine van Korfbalvereniging SCO heeft een upgrade gekregen met de ingebruikname van een gloednieuw tv-scherm, dankzij de sponsoring van Expert Wolvega. Het scherm zal niet alleen dienen voor het delen van clubinformatie, maar biedt ook de mogelijkheid voor presentaties, waardoor een verrijkende ervaring voor de leden ontstaat. De officiële ondertekening van de sponsorovereenkomst […]