Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

U wilt wel zonnepanelen maar het eigen dak is niet geschikt? Energie coöperatie De Toekomst uit Steggerda biedt de mogelijkheid om mee te doen in een zonnedak project in Wolvega.

Op het gebied van energie en duurzaamheid is een hoop beweging. De bodem van Groningen daalt en dus moeten we het gebruik van gas verminderen. Wat het precies gaat worden kan per straat/wijk/buurt/dorp/stad verschillen. Wel zullen we op een andere manier elektriciteit moeten gaan opwekken. Met zonnepanelen kan iedereen z’n eigen elektriciteit opwekken.

Het gemiddeld stroomverbruik van een Nederlands gezin is zo’n 3000Kwh. Met ongeveer 10 a 12 panelen zou je dit verbruik kunnen compenseren en daarmee verlaag je de maandelijkse kosten voor elektra. Het mooiste is als dit kan met zonnepanelen op het eigen dak. Helaas zijn niet alle daken hier geschikt voor. Bijvoorbeeld als een dak teveel in de schaduw staat. Dan is het mogelijk om binnen het eigen postcodegebied te investeren in zonnepanelen op het dak van iemand in de buurt. Zo kun je wel profiteren van de opbrengst van zonnepanelen.

Energie coöperatie De Toekomst in Steggerda houdt zich bezig met duurzame energie. Zij doet dit o.a. door het ontwikkelen van kleinschalige postcoderoos projecten voor zonnepanelen. In 2018 is aan de Vaartweg in Steggerda het eerste boerderijdak vol gelegd met zo’n 200 panelen. De 14 eigenaren van deze panelen wonen in het postcoderoosgebied van Steggerda.

Op dit moment is de coöperatie bezig met het ontwikkelen van een zonnedak aan de Meenthe in Wolvega. Dit biedt weer mogelijkheden voor andere geïnteresseerden om te investeren in zonnepanelen. Dit project valt onder de zgn. Postcoderoosregeling. Ook Oldeholtpade valt binnen deze postcoderoos. Dit is dus uw kans om te investeren in uw eigen zonnepanelen!  Voor €250,- per paneel van 305 wattpiek kunt u participaties kopen in dit project.

EC de Toekomst  geeft ook adviezen in het Besparen, Opwekken en Leveren van energie. Daarnaast is EC de Toekomst op zoek naar daken t.b.v. zonnepanelen. Ook boerderijdaken met asbest zijn hiervoor interessant en er kan zelfs subsidie voor beschikbaar zijn.

Wanneer er de behoefte is om in Oldeholtpade een eigen Energiecoöperatie op te richten dan kan EC de Toekomst daar ook ondersteuning en advies bij bieden.

Meer info kunt u krijgen bij:
Energie coöperatie De Toekomst
Email: ecdetoekomst@gmx.com
telefoon: 0561-441189

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]