Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Het openbaar vervoer in de dorpen staat onder druk, zeker op het platteland. Hoe gaan we daar mee om ? 

Er zijn diverse ideeën, maar ook de ideeën van de inwoners zelf zijn nodig. Het bedrijf Sweco is namens de provincie Fryslan bezig om hierover zoveel mogelijk mensen te spreken.

Doel
Het doel is om experimenten op te zetten voor het gebied zuidoost Fryslân als totaal om de dorpen bereikbaar en leefbaar te houden. Openbaar vervoer kost steeds meer geld waardoor nagedacht moet worden over de inzet van dit geld. Deze experimenten kunnen omgezet worden in concrete eisen voor de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer. Daarom willen wij weten wat er onder de Mienskip speelt.

Wat doen we?
Wij houden inloopavonden waarin wij laten zien welke oplossingen er al zijn. Dit doen we om te peilen of iedereen zich hierin kan vinden. Naast deze resultaten willen graag nog meer mogelijke experimenten laten zien en beleven

Wanneer?

De inloopavonden zijn op de volgende data en locaties van 19.00 uur tot 21.00 uur: 

  • 13 maart: De Kompenije in Jubbega (Ericalaan 24-A)
  • 14 maart: De Lawei in Drachten (Laweiplein 1)
  • 20 maart: De Miente in Oosterwolde (Snellingerdijk 39)

Let op: op elke locatie mag u langskomen, de inloopavonden zijn niet gebonden aan een gebied.

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]