Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

De Vereniging van Kleine dorpen (VKD) werd onlangs “verrast” met 2 aanbieders voor het aanleggen van een glasvezelverbinding, namelijk: Glasvezel buitenaf; en Glasvezel van Kabelnoord.

De VKD was verrast, omdat zij tot nu toe waren geïnformeerd over aanleg van glasvezel door aanbieder Kabelnoord. Plotseling is daar ook Glasvezel buitenaf. De planning van de inventarisatie (vraagbundeling) is hiermee in een stroomversnelling gekomen.

De VKD is met de gemeente Weststellingwerf in overleg over deze ontwikkelingen. Er wordt hard gewerkt aan het inventariseren van de mogelijkheden, die beide aanbieders met zich meebrengen. Bijvoorbeeld of bij beide aanbieders zowel de witte als de zogenaamde “grijze” gebieden worden meegenomen. Volgende week hoopt de VKD meer informatie te hebben, om Plaatselijk Belang en bewoners te informeren. De gemeente en de VKD stemmen met elkaar af en trekken hierin zoveel mogelijk gezamenlijk op.

De VKD adviseert belangstellenden in ieder geval wel om de geplande voorlichtingsbijeenkomsten te bezoeken om een goed beeld te vormen van de mogelijkheden. Het gaat hier om:
1. het aanleggen van glasvezel bij u in de straat en naar uw huis
2. het aanbieden van pakketten voor internet, telefonie en/of televisie

De data van de bijeenkomsten zijn als volgt:

  • 3 januari 2019: Van der Valk, Wolvega, Glasvezel van Kabelnoord, aanvang 19.30 uur.
  • 8 januari 2019, ’t Buurthuus, Noordwolde, Glasvezel buitenaf, aanvang 19.45 uur.
  • 9 januari 2019, MFC De Ni’je Stienze, Nijeholtpade, Glasvezel buitenaf, aanvang 19.45 uur.
  • 10 januari 2019, Zalencentrum Klijnstra, Hoofdstraat West 6, Wolvega, Glasvezel buitenaf, aanvang 19.45 uur.
  • 15 januari 2019, MFC De Ni’je Stienze, Nijeholtpade, Glasvezel van Kabelnoord, aanvang 19.30 uur.
  • 16 januari 2019, Gemeentehuis Weststellingwerf, Glasvezel van Kabelnoord, aanvang 19.30 uur.
  • 17 januari 2019, ’t Buurthuus, Noordwolde, Glasvezel van Kabelnoord, aanvang 19.30 uur.

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]