Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

De Vereniging van Kleine dorpen (VKD) werd onlangs “verrast” met 2 aanbieders voor het aanleggen van een glasvezelverbinding, namelijk: Glasvezel buitenaf; en Glasvezel van Kabelnoord.

De VKD was verrast, omdat zij tot nu toe waren geïnformeerd over aanleg van glasvezel door aanbieder Kabelnoord. Plotseling is daar ook Glasvezel buitenaf. De planning van de inventarisatie (vraagbundeling) is hiermee in een stroomversnelling gekomen.

De VKD is met de gemeente Weststellingwerf in overleg over deze ontwikkelingen. Er wordt hard gewerkt aan het inventariseren van de mogelijkheden, die beide aanbieders met zich meebrengen. Bijvoorbeeld of bij beide aanbieders zowel de witte als de zogenaamde “grijze” gebieden worden meegenomen. Volgende week hoopt de VKD meer informatie te hebben, om Plaatselijk Belang en bewoners te informeren. De gemeente en de VKD stemmen met elkaar af en trekken hierin zoveel mogelijk gezamenlijk op.

De VKD adviseert belangstellenden in ieder geval wel om de geplande voorlichtingsbijeenkomsten te bezoeken om een goed beeld te vormen van de mogelijkheden. Het gaat hier om:
1. het aanleggen van glasvezel bij u in de straat en naar uw huis
2. het aanbieden van pakketten voor internet, telefonie en/of televisie

De data van de bijeenkomsten zijn als volgt:

  • 3 januari 2019: Van der Valk, Wolvega, Glasvezel van Kabelnoord, aanvang 19.30 uur.
  • 8 januari 2019, ’t Buurthuus, Noordwolde, Glasvezel buitenaf, aanvang 19.45 uur.
  • 9 januari 2019, MFC De Ni’je Stienze, Nijeholtpade, Glasvezel buitenaf, aanvang 19.45 uur.
  • 10 januari 2019, Zalencentrum Klijnstra, Hoofdstraat West 6, Wolvega, Glasvezel buitenaf, aanvang 19.45 uur.
  • 15 januari 2019, MFC De Ni’je Stienze, Nijeholtpade, Glasvezel van Kabelnoord, aanvang 19.30 uur.
  • 16 januari 2019, Gemeentehuis Weststellingwerf, Glasvezel van Kabelnoord, aanvang 19.30 uur.
  • 17 januari 2019, ’t Buurthuus, Noordwolde, Glasvezel van Kabelnoord, aanvang 19.30 uur.

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]