Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade – Schilder Anton Verhey uit Oldeholtpade heeft zijn vijfde boek uitgegeven. De titel van het boek is: ‘Op het slagveld van Napoleon’, Fascinatie-Peintre de ‘L ‘Histoire de la Grande Armee’.

Het prachtige geïllustreerde boek ligt vanaf 26 februari in boekwinkel bij Plantage Boekhandel Zwikstra in Wolvega en kost 17,95 euro. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij ASPEKT in Soesterberg.

Anton Verhey viert dit lustrum met zijn 80e verjaardag in april.

Wie in Nederland aan de Napoleontische tijd denkt, denkt aan schilder Anton Verhey. Als geen ander heeft hij Napoleon, zijn leger en zijn veldslagen vastgelegd op het schilderdoek. Dit alles, zo getuigen ook eerdere publicaties bij Uitgeverij Aspekt, waaronder zijn biografie. Veel van zijn werken vinden de weg naar diverse musea. Een grote collectie wordt beheerd door het Museum Nederlandse Cavalerie in Amersfoort. In het boek is het beste Napoleontische werk van Verhey samengebracht.

Meer nieuws

  • Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaar maken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur […]

  • Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel schaakplezier stond zaterdag 3 februari het Remco Heite Schoolschaaktoernooi op het programma.  Na een spannende laatste ronde werd OBS De Striepe uit Oldeholtpade winnaar. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Linde College in Wolvega. Met 36 teams van 18 scholen uit Oost- en Weststellingwerf was het […]

  • Beste (dorps)bewoners, Graag willen wij ons even voorstellen; Wij zijn een groepje gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met de bescherming van o.a. de steenuil in Friesland. Sinds november 2023 is de Steenuilenwerkgroep Friesland nieuwe energie ingeblazen door ons. Onder de paraplu van stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe en als lid van de broedzorgcommissie van de BFVW gaan […]