Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Oldeholtpade – Schilder Anton Verhey uit Oldeholtpade heeft zijn vijfde boek uitgegeven. De titel van het boek is: ‘Op het slagveld van Napoleon’, Fascinatie-Peintre de ‘L ‘Histoire de la Grande Armee’.

Het prachtige geïllustreerde boek ligt vanaf 26 februari in boekwinkel bij Plantage Boekhandel Zwikstra in Wolvega en kost 17,95 euro. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij ASPEKT in Soesterberg.

Anton Verhey viert dit lustrum met zijn 80e verjaardag in april.

Wie in Nederland aan de Napoleontische tijd denkt, denkt aan schilder Anton Verhey. Als geen ander heeft hij Napoleon, zijn leger en zijn veldslagen vastgelegd op het schilderdoek. Dit alles, zo getuigen ook eerdere publicaties bij Uitgeverij Aspekt, waaronder zijn biografie. Veel van zijn werken vinden de weg naar diverse musea. Een grote collectie wordt beheerd door het Museum Nederlandse Cavalerie in Amersfoort. In het boek is het beste Napoleontische werk van Verhey samengebracht.

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]