Categories: School

by webmaster

Share

Categories: School

Share

Boeren, tuinders en ondernemers delen in de Dutch Food Week,  die loopt van 5 – 16 oktober, het enthousiasme, kennis en kunde over de basis van de voedselvoorziening.  Hoe komt het voedsel van het land bij ons op het bord? Boerin Agnieta Reuvekamp van Boerderij Reuvekamp ontving donderdagmorgen groep 6 van OBS de Striepe uit Oldeholtpade om dit te ontdekken.

‘Omke Jan’ aanwezig

Jan Bles, eigenaar van Restaurant Omke Jan was ook uitgenodigd. Omke Jan is de Boergondische ontmoetingsplek waar je kunt eten en drinken, slapen en beleven in Woudsend.

De kinderen  ontvingen eerst een rondleiding van de boerin over het bedrijf om  te zien waar de melk vandaan komt. Boerderij Reuvekamp vind transparantie heel belangrijk. Zo komen boer en burgen nog beter bij elkaar.

Daarna gingen de kinderen samen met de kok een paar leuke gerechten bereiden. Er werden Yoghurt smoothies gemaakt en hoe kan het ook anders van de melk wordt boter gemaakt. Hoogtepunt was natuurlijk het pannenkoeken bakken waaraan de kinderen ook meehielpen en er heerlijk van smulden.

Boerderij Reuvekamp ontvangt regelmatig schoolklassen via de Stichting De Boer op Noord. Zo staat ook het nationale schoolontbijt binnenkort weer op het programma. De kinderen nuttigen dan hun ontbijt tussen de koeien in de stal.

Keurmerk

Inmiddels heeft Boerderij Reuvekamp haar keurmerk behaald voor ‘Boerderij Educatie Nederland’. Dit keurmerk werd op dezelfde dag ontvangen.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • Ter Idzard – Voor de 60-plussers in de dorpen Ter Idzard, Oldeholtwolde en Oldeholtpade werd woensdag in het dorpshuis De Bult in Ter Idzard een gratis pannenkoeken dag georganiseerd.

  • Oldeholtpade – De buurtsportcoaches van het Buurtsportwerk Weststellingwerf zijn gestart met naschoolse sportactiviteiten voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. De kinderen kunnen het komende half jaar gratis meedoen op zeven verschillende locaties in de gemeente.