Categories: Paarden

by webmaster

Share

Categories: Paarden

Share

Oldeholtpade/Wolvega – Een speciale editie van de paardenmarathon vond zondag plaats. Het is namelijk precies twintig jaar geleden dat de Menvereniging Oldeholtpade de eerste wedstrijd heeft georganiseerd.

Zondagmorgen werd gestart bij de manege De Heidehoogte in Oldeholtpade. Speciale gast was burgemeester André van de Nadort, die een oefenmarathon voor de eerste maal in zijn gemeente meemaakte. Hij kreeg eerst wat uitleg door Eddy de Vries, eigenaar van De Heidehoogte. Hiernaar startte hij de eerste combinatie, de broers Corné Hopman (menner) en Johan Hopman (groom), Corné Hopman (21) ment inmiddels twaalf jaar fanatiek, nu met het dubbelspan Gelderse paarden Brander en Valentina. Hierna werd de burgemeester  op de kar van menner Klaas Kraan rondgereden over het hele parcours en teruggereden met de paardentram.

De 55 deelnemers moesten onderweg acht hindernissen nemen, waaronder twee waterbakken. Bij Hotel Van der Valk in Wolvega was een verplichte rust van tien minuten werden de paarden en pony’s veterinair gecontroleerd op onder meer de hartslag. De deelnemers gingen ook door de Lindewijk in Wolvega. De ondernemers uit Oldeholtpade en omstreken hadden voor de snelste combinaties op de hindernissen een extra geldprijs beschikbaar gesteld. Het projectbureau Lindwijk Wolvega faciliteerde dit. De uitslagen worden vermeld op www.startlijsten.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

Meer nieuws

  • As. zondag 7 oktober is een speciale editie van de paardenmarathon. Het is namelijk precies twintig jaar geleden dat de menvereniging de eerste wedstrijd heeft georganiseerd vertelt Eddy de Vries van paardencentrum de Heidehoogte, waar ook het zenuwcentrum deze dag is gezeteld.  Om het jubileum jaar te vieren heeft Fred Sterk zich ingezet om een […]

  • Oldeholtpade – De Fokvereniging Het Friese Paard Wolvega e.o. houdt op vrijdag en zaterdag de 67e Fokdag voor Friese paarden en veulens. De ruim 200 ‘zwarte parels’ worden beoordeeld door deskundige juryleden. Ook was er de PAVO-Fryso dressuur ‘De betrokkenheid en ambitie van onze leden om hun fokproducten te presenteren is groot. Daarmee stimuleren we […]

  • Oldeholtpade – Fokvereniging ‘Het Friese Paard’ Wolvega e.o. houdt vandaag – zondag 8 juli – een dressuur- en menwedstrijd voor Friese paarden, ook wel zwarte parels genoemd. De dressuurcompetitie is een initiatief van alle fokverenigingen van het KFPS. De wedstrijd telt mee voor het ALRAKO KFPS Kampioenschap dressuur, waarvan de finale op 23 september plaats vindt […]