Categories: Paarden

by webmaster

Share

Categories: Paarden

Share

Oldeholtpade – Fokvereniging ‘Het Friese Paard’ Wolvega e.o. houdt vandaag – zondag 8 juli – een dressuur- en menwedstrijd voor Friese paarden, ook wel zwarte parels genoemd.

De dressuurcompetitie is een initiatief van alle fokverenigingen van het KFPS. De wedstrijd telt mee voor het ALRAKO KFPS Kampioenschap dressuur, waarvan de finale op 23 september plaats vindt in Ermelo. Er wordt gestart in de klassen B tot en met ZZ-L.

De menwedstrijd telt mee voor de KFPS outdoor mencompetitie. De finale hiervan wordt verreden op zaterdag 4 augustus tijdens het CH Rijs. Er wordt gereden in de klassen B tot en met ZZ.

Beide competities die dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden staan open voor deelnemers met een KNHS startkaart en een geregistreerd Fries paard. 

Het evenement dat om negen uur begon vindt plaats op het terrein van het pluimveebedrijf van familie Maatman aan de Hoofdweg in Oldeholtpade. Meer info en uitslagen zie: www.dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl en www.kfpssport.nl

Meer nieuws

  • Oldeholtpade/Wolvega – Een speciale editie van de paardenmarathon vond zondag plaats. Het is namelijk precies twintig jaar geleden dat de Menvereniging Oldeholtpade de eerste wedstrijd heeft georganiseerd.

  • As. zondag 7 oktober is een speciale editie van de paardenmarathon. Het is namelijk precies twintig jaar geleden dat de menvereniging de eerste wedstrijd heeft georganiseerd vertelt Eddy de Vries van paardencentrum de Heidehoogte, waar ook het zenuwcentrum deze dag is gezeteld.  Om het jubileum jaar te vieren heeft Fred Sterk zich ingezet om een […]

  • Oldeholtpade – De Fokvereniging Het Friese Paard Wolvega e.o. houdt op vrijdag en zaterdag de 67e Fokdag voor Friese paarden en veulens. De ruim 200 ‘zwarte parels’ worden beoordeeld door deskundige juryleden. Ook was er de PAVO-Fryso dressuur ‘De betrokkenheid en ambitie van onze leden om hun fokproducten te presenteren is groot. Daarmee stimuleren we […]