De nieuwe concertserie van het Scarbo Pianisten Collectief in Oldeholtpade komt op stoom; alweer het derde concert komt eraan. Op zaterdag 6 november om 20.00 uur klinkt daar prachtige muziek door Dufonte, een duo voor harp en fluit.

Dufonte bestaat uit Hedwig Brieffies (harp) en Iara de Carvalho Perillo (dwarsfluit). Deze jonge musici studeren beide aan het Conservatorium van Amsterdam en brengen een programma met muziek uit verschillende landen en tijdsperiodes ten gehore. “Denk daarbij aan het stoere Histoire du Soldat van Astor Piazzolla of het tere Syrinx van Claude Debussy”, vertelt fluitiste Iara. Harpiste Hedwig vult aan: “of aan geweldige composities van Nederlandse componisten als Hendrik Andriessen en Marius Flothuis”.

Laat u verrassen door dit jonge, maar toch al zeer ervaren duo. Hedwig en Iara ontvingen als duo lessen en masterclasses van Marieke Schneemann, Erika Waardenburg en Gwyneth Wentink. Duo Dufonte verzorgt regelmatig lunchconcerten op verschillende locaties. In januari 2020 behaalden zij de tweede prijs op het Rosa Spier Harp concours in de categorie ensemble.

Het concert zal, inclusief een pauze, ongeveer anderhalf uur duren. De kerk is open vanaf 19.30 uur. 

De sfeervolle Stephanuskerk in Oldeholtpade leent zich uitermate goed voor dit heerlijke repertoire. Door het gebogen houten plafond in een warme turquoise kleur heeft deze kerk een fantastische akoestiek. Dat is een feest voor het oor. Harp en fluit komen hierin goed tot hun recht. 

Initiatiefnemer van het Scarbo Pianisten Collectief is Jasper Bon. Hij organiseert concertseries op inspirerende locaties door het hele land en programmeert daar mooie concertprogramma’s, verzorgd door professionele musici. En dat beperkt zich niet alleen tot pianisten.

Wilt u het concert van Dufonte op 6 november a.s. bijwonen, dan kunt u reserveren op www.scarbomusica.nl/bespreking.php . De kosten bedragen 10 euro per persoon. De Stephanuskerk te Oldeholtpade staat aan de Hoofdweg 164. Voor meer informatie, bel 035-5380827.

Het volgende concert in deze serie vindt plaats op zaterdag 4 december. Dan klinken werken voor 2 fluiten en piano van Fauré, Kuhlau en Shostakovich door het ART Ensemble.