De monumentale kerk van Oldeholtpade behoort tot de Protestantse Gemeente Ter Holten. Deze gemeente is als PKN gemeente ontstaan uit de fusie van de Hervormde gemeenten Oldeholtpade/Nijeholtpade en Oldeholtwolde/Ter Idzard.

Naast de Stephanuskerk is tevens het Kerkelijk Centrum van Ter Holten gevestigd in combinatie met het restaurant De Rustende Jager. De daarin aanwezige grote zaal is voor meerdere doeleinden beschikbaar.

Op 1-2-2022 is als predikant Ds. Jouke Droogsma in de gemeente Ter Holten actief. Ds.Droogsma is voor iedereen bereikbaar op tel.nr 0561-856150 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Voor informatie kunt u ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kerkdiensten worden om beurt gehouden in Oldeholtpade, Oldeholtwolde en Nijeholtpade. Dit betekent dat er in Oldeholtpade een keer in de drie weken een kerkdienst gehouden wordt. Ook de drie begraafplaatsen die ons dorp heeft zijn in het beheer van het college van kerkrentmeesters van de PG Ter Holten. Zoekt u een overzicht van de kerkdiensten en de speciale kerkdiensten, kijk dan eens op de website www.terholten.nl