Wolvega – Op donderdagavond opende wethouder Frans Kloosterman de foto expositie van Fotoclub Oldeholtpade.

Fotoclub Oldeholtpade is in maart 2013 begonnen met een eerste ‘verkennende’ avond. Na enkele keren bij elkaar gekomen te zijn in de huiskamers van diverse leden kwam toch de behoefte om een ruimere en betere locatie te vinden. Ook om de foto’s op een goede manier te laten zien, deze werd gevonden in een ruimte van de Bieb in Wolvega.

In de begin periode zijn er wat wisselingen van leden geweest maar op dit moment is er een vaste groep die bijeen komt. Het doel van de fotoclub is om het plezier in fotografie te beleven en dat te delen zonder de lat heel hoog te leggen. Echter in de loop van de tijd merkten ze dat er “ongewild” toch meer energie en tijd in gestopt werd om elkaar scherp te houden. Het gevolg hiervan is dat de foto’s (fototechnisch) een veel betere kwaliteit kregen. Een aantal keren per jaar gaan ze als groep op stap. Zo hebben ze gefotografeerd in Leeuwarden, de dijk rondom de Waddenzee, een aantal keren in het Waterloopbos, Aekingerzand, Urk etc. Ook uitstapjes met twee of drie personen vinden plaats. 

Wat de groep verder betreft, 1 keer  per maand (elke 3e dinsdag) komen we bij elkaar. Begin van het jaar spreken we de onderwerpen af die we gaan fotograferen in dat jaar. Het betreft allerhande onderwerpen zoals: lijnenspel, natuur en detail. Voor elke maand een onderwerp. Daar kiezen we een foto van de  maand uit. Tevens gaan we de foto’s bespreken. In de afgelopen 5 jaar is gebleken dat de kwaliteit van foto’s vooruit is gegaan. In verband met het 5 jarig bestaan van de fotoclub durven zij het nu ook aan om de foto’s, in de Kijkzaal, te tonen aan het publiek. De expositie is te zien tot en met 7 april 2018 tijdens de openingsuren van de bibliotheek Wolvega.

(Foto: Lenus van der Broek)