Vorig jaar maakte de Fietsschool van de Fietsersbond al 23 Doortraproutes (zie Doortrappen.frl). Nu zijn er weer verse test-Doortraproutes. Deze 9 nieuwe routes kunnen individueel gefietst worden, maar ook op de speciale Doortraptestdagen.

De Doortraptestdagen:

  • Donderdag 27 mei: route Drogeham en Gerkesklooster
  • Maandag 31 mei: route Veenwouden/Oentsjerk
  • Dinsdag 8 juni: route Vlieland
  • Donderdag 10 juni: route Gorredijk
  • Maandag 14 juni: route Appelscha
  • Woensdag 16 juni: route Ameland
  • Woensdag 23 juni: route Warns

Op deze dagen staan op een locatie langs de route fietsdocenten van de Fietsschool en een buurtsportcoach van de betreffende gemeente. Op deze locatie kunnen testfietsers een beoordelingsformulier invullen en eventueel toelichten. Er staat iets te drinken klaar en u kunt van gedachten wisselen over veilig fietsen.
Doortraproutes zijn rondjes van ongeveer 20-25 km, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Doortraproutes horen bij het landelijke programma Doortrappen, een overheidscampagne om mensen zo lang mogelijk veilig te laten doorfietsen:
fietsen tot je 100ste. Wilt u meedoen met de Doortraptestdag, stuur dan een mailtje met de plaatsnaam naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op eigen gelegenheid

Mensen kunnen ook op eigen gelegenheid de nieuwe routes testen. Geïnteresseerden kunnen daarvoor een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij van welke plaats u een route wilt ontvangen. U ontvangt daarbij een link naar een korte enquête over de route.
Doortraproutes en de Doortraptestdagen worden gemaakt in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROF) en de Friese gemeenten, als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen.