De gemeente Weststellingwerf begint binnenkort met de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups (EPR). Zij doen dit op een biologische en natuurvriendelijke manier. Niet schadelijk voor mens, dier en natuur. Natuurlijk houdt d gemeente rekening met plekken waar veel nestkastjes zijn opgehangen, maar er zal hier en daar overlap zijn. De gemeente hoopt dat door de vele nestkastjes en de natuurlijkvriendelijkere inrichting van erven en openbare ruimte het aantal natuurlijke vijanden van de EPR toeneemt en de extra bestrijding op termijn niet meer nodig is.

De werkzaamheden vinden plaats in de avonduren me behulp van tractoren i.c.m het nodige lawaai en zwaailichten. Dit kan vragen oproepen bij bewoners, juist in deze tijd.  Vandaar dat we ook via deze weg de inwoners er op attenderen. In de link naar het artikel staat een tabel en een kaart van de locaties waar de gemeente aan de slag gaat:

https://www.weststellingwerf.nl/home/actueel-in-weststellingwerf_3719/item/gemeente-pakt-eikenprocessierups-aan_48457.html