Leerlingen van obs De Striepe in Oldeholtpade geven fietstunnel ´De Koele´ een nieuw uiterlijk. Ze hielpen zelf mee aan een graffiti-kunstwerk dat op de muren in de tunnel kwam.

Op vrijdagmorgen startte het project met een workshop van graffiti-artiesten van stichting Aerosol Art Drachten. Wethouder Jack Jongebloed gaf vrijdagmorgen het startsein. De graffiti-artiesten maakten samen met scholieren uit Oldeholtpade al een ontwerp. Het maken van het kunstwerk met ook natuursymbolen duurt ongeveer een week.

Kunst voorkomt vandalisme

Veel fietsers maken gebruik van de fietstunnel. De muren zijn vaak beklad met onfrisse teksten en dat is geen visitekaartje. Inwoners van Oldeholtpade zochten zelf contact met de gemeente om hier iets aan te doen. Samen kwamen ze tot het idee om de fietstunnel te voorzien van graffiti-kunst. In andere plaatsen blijkt dat er minder vandalisme is als er een mooi kunstwerk op de muur zit. De kinderen mochten zelf ook een kunstwerk maken en mee naar huis nemen.

De gemeente is blij met het initiatief. Wethouder Jack Jongebloed: “Het geeft aan hoe betrokken het dorp is bij de eigen woonomgeving en dat de inwoners zich willen inzetten om hun omgeving nog mooier te maken. Met een bijdrage van 4000 euro van de gemeente, kunnen we meewerken aan deze wens van het dorp.“ Oldeholtpade heeft zelf ook nog eens 2500 euro bijeengebracht.