Oldeholtpade/Wolvega - Een speciale editie van de paardenmarathon vond zondag plaats. Het is namelijk precies twintig jaar geleden dat de Menvereniging Oldeholtpade de eerste wedstrijd heeft georganiseerd.

Zondagmorgen werd gestart bij de manege De Heidehoogte in Oldeholtpade. Speciale gast was burgemeester André van de Nadort, die een oefenmarathon voor de eerste maal in zijn gemeente meemaakte. Hij kreeg eerst wat uitleg door Eddy de Vries, eigenaar van De Heidehoogte. Hiernaar startte hij de eerste combinatie, de broers Corné Hopman (menner) en Johan Hopman (groom), Corné Hopman (21) ment inmiddels twaalf jaar fanatiek, nu met het dubbelspan Gelderse paarden Brander en Valentina. Hierna werd de burgemeester  op de kar van menner Klaas Kraan rondgereden over het hele parcours en teruggereden met de paardentram.

De 55 deelnemers moesten onderweg acht hindernissen nemen, waaronder twee waterbakken. Bij Hotel Van der Valk in Wolvega was een verplichte rust van tien minuten werden de paarden en pony’s veterinair gecontroleerd op onder meer de hartslag. De deelnemers gingen ook door de Lindewijk in Wolvega. De ondernemers uit Oldeholtpade en omstreken hadden voor de snelste combinaties op de hindernissen een extra geldprijs beschikbaar gesteld. Het projectbureau Lindwijk Wolvega faciliteerde dit. De uitslagen worden vermeld op www.startlijsten.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)