Categories: Nieuws

by webmaster

Share

Categories: Nieuws

Share

Via de gemeente ontvingen we het bericht dat er onderhoud gepleegd gaat worden aan de riolering in de Hamersweg.

Op vrijdag 13 maart 2020 en op maandag 16 maart werkt de gemeente aan de riolering in Oldeholtpade. Deze werkzaamheden zijn aan de Hamersweg, tussen het Scheenebospad en de Hoofdweg. De Hamersweg sluiten we dan af voor al het verkeer. Woningen zijn dan ook minder goed bereikbaar.

Informatie voor inwoners

Voordat de aannemer begint, krijgen de bewoners van de Hamersweg een brief van de aannemer. Hierin staat alles over het onderhoud en over de bereikbaarheid van de woningen.

Waarom voeren wij dit onderhoud uit?

De gemeente Weststellingwerf heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de rioleringen. Uit dit onderzoek bleek dat onderhoud aan de rioleringen nodig was. Met dit onderhoud zorgen we ervoor dat het riool goed blijft werken.

Welke werkzaamheden voeren wij uit?

Wij brengen een “kunststofkous” aan in het bestaande riool. Hierdoor ontstaat een nieuwe rioolleiding in het bestaande riool. Met deze aanpak is het niet nodig om de straten open te breken en zorgen we voor minder overlast.

Meer nieuws

  • Voorafgaand aan het jaarlijkse clubkampioenschap van Tafeltennisvereniging Griffioen in het sportcentrum Nije Steense in Wolvega werd Henk Raggers maandagvond benoemd tot erelid van de vereniging en ontving uit handen van de voorzitter een presentje en een bos bloemen van de gemeente.

  • Het was in de tachtiger jaren dat Ria Lantinga benaderd werd door de toenmalige plaatselijke coördinator van het Longfonds, Ria Maatman, om voor het Longfonds wat toen nog Astmafonds heette te gaan collecteren.

  • ‘Riekdom maekt de soep niet lekkerder’, de ni’je verhaelebundel van Freddie de Vries (1959) uut Hooltpae, wodde zaoterdagaovend 13 april prissenteerd in kefé De Rustende Jaeger in Hooltpae. De aachterzael van et kefé zat mooi vol met dik 60 man dat geneut van de verhaelen van Freddie en de lieties van De Klabienders. De kefébaozin […]