Dat we zuiniger moeten omgaan met fossiele brandstoffen lees je dagelijks in de media. Hoe, dat is lang niet altijd even duidelijk.


Huis Isoleren? Energie besparen? Van het gas af? Stroom opwekken met eigen zonnepanelen? Terugleveren middels een zonnedak?
Er is veel mogelijk. Daarnaast kan het verwarrend zijn. Waar te beginnen? Energie coöperatie “De Toekomst” denkt graag mee hoe u dat zou kunnen aanpakken.

EC de Toekomst / De Duurzame Toekomst geeft u graag advies wat in uw situatie de beste manier is om de energietransitie op te pakken. De energietransitie begint vaak met het besparen van energie. Dit kan bijv. door het huis te isoleren zodat er op jaarbasis minder gas nodig is om het huis te verwarmen. Per 15 augustus is er een nieuwe subsidieronde van start gegaan met als doel het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen. Hiermee is tot €10.000 per woning subsidie te verkrijgen (en zelfs tot €15,000 als dit resulteert in een zeer energie zuinig huis!!)

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar en bewoner

De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen.
Wilt u voor de SEEH in aanmerking komen, dan moet u na 15 augustus 2019 minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning uitvoeren. U kunt de subsidie pas aanvragen nadat u de maatregelen heeft uitgevoerd en betaald. Voorwaarde is verder dat u als aanvrager zowel de eigenaar als bewoner bent van de woning en ook niet eerder SEEH-subsidie kreeg.
Link: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh/eigenaar-en-bewoner

Energie coöperatie “De Toekomst” geeft u graag advies wat in u situatie interessante opties voor isolatie en energiebesparing zijn. We willen u graag helpen hierin maar kunnen het niet alleen. Daarom streven we naar het verspreiden van de kennis binnen de dorpen zodat dorpsbewoners elkaar kunnen helpen. Wij blijven natuurlijk op de achtergrond beschikbaar in geval van vragen of aanvullend advies.

Tijdens de ALV van Dorpsbelang Oldeholtpade op 25 februari a.s. zullen we laten zien waar we als energie coöperatie allemaal mee bezig zijn. Ook wat er zoal mogelijk is en wat we voor u kunnen betekenen als u bezig gaat met het verduurzamen van uw eigen woning. Daarnaast willen we bespreken hoe we dat gezamenlijk als dorp kunnen oppakken.

Tot op de jaarvergadering!

Meer informatie op: www.ecdetoekomst.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.