Dorpsfeesten

3 dagen feest

De jaarlijkse dorpsfeesten worden georganiseerd door de Vereniging voor Volksvermaak (VVV). De VVV is een zelfstandige vereniging met leden uit het dorp. De VVV bestaat al sinds 1928 en verzorgt ieder jaar een drie dagen durend dorpsfeest in de maand juni.

De feesten vinden plaats op of vanaf het evenemententerrein en er wordt gezorgd voor een gevuld programma voor jong en oud.

MTB Tochten

door SCO

De eerste editie van de mountainbiketocht werd door KV SCO georganiseerd in 2013 met de start vanaf het korfbalveld te Oldeholtpade. De tocht vindt iedere 3e zondag van januari plaats.

De afstanden van deze tocht zijn 30 en 50 km. In 2017 werd er speciaal voor deze jubileumeditie een route uitgezet van 75 km.

Daarnaast vindt ieder jaar op de laatste zaterdag van oktober de Halloween-mountainbiketocht plaats. Deze tocht wordt verreden in het donker. De start is om 19.30 uur en de afstand van deze tocht is ca. 30 km. Na afloop is er nog een gezellige afterparty. De routes lopen o.a. via Ter Idzard, Wolvega, De Hoeve, Noordwolde en weer terug naar de bossen rondom Oldeholtpade. Sinds september 2016 is Ten Veen Tweewielers hoofdsponsor geworden van dit mooie evenement. Voor de laatste stand van zaken houd de Facebook pagina van de mountainbiketocht in de gaten. Ook voor foto’s kunt u terecht op de facebookpagina en de site van k.v. SCO.

Paarden evenementen

Springen, keuren en mennen

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Oldeholtpade. Zij kunnen terecht bij Ponyclub en Rijvereniging De Scheeneruiters en Menvereniging Oldeholtpade. Er worden regelmatig paardenevenementen georganiseerd zoals dressuur en springwedstrijden, marathons, en keuringen. Het is niet voor niks dat in Oldeholtpade ook een grote paardenkliniek is gevestigd.